Onderzoek parkeerbeleid

DIEMEN De gemeente houdt een onderzoek onder inwoners en bedrijven naar hun ervaringen met het parkeerbeleid in Diemen.

Inwoners van Demen krijgen vrijdag 31 januari een brief in de bus met informatie over de enquête, inclusief een unieke code. Deze code kunnen zij gebruiken om de vragenlijst digitaal in te vullen. Het onderzoek loopt van vrijdag 31 januari tot en met eind februari 2020. Aanleiding voor het onderzoek is het huidige parkeerbeleid dat dateert van eind 2010. Op basis van dit plan zijn drie vormen van parkeerregulering ingevoerd in Diemen: betaald parkeren, blauwe zone en vergunningen parkeren. Vanwege allerlei ontwikkelingen, waaronder de parkeerdruk, elektrisch rijden, duurzaamheid en andere zaken, is het noodzakelijk het parkeerbeleid te actualiseren. De uitkomsten van de enquête worden meegenomen bij het analyseren van het huidige parkeerbeleid. Dit moet leiden tot een geactualiseerd parkeerbeleidsplan. Dat wordt naar verwachting in september behandeld in de gemeenteraad.


Gratis sporten voor jeugd

DIEMEN Leerlingen van de basisscholen in Diemen kunnen op vrijdag 31 januari van 12.30 tot 15.00 uur gratis sporten en zwemmen in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

De buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Diemen (SWD) organiseren leuke, sportieve activiteiten voor de kinderen. De activiteiten worden op initiatief van SWD en de gemeente georganiseerd, omdat de basisscholen op vandaag en vrijdag 31 januari dicht zijn in verband met een staking van de leraren. Kinderen met een zwemdiploma kunnen gratis vrij zwemmen in het zwembad.


Getuigen

Vervolg van voorpagina.

De politie laat weten dat het vermoedelijke om twee negroïde mannen van tussen de dertig en 35 jaar gaat, Zij zijn rond de 1 meter 70 lang. De mannen reden donderdagavond in een SUV-model, groen of donkerblauw van kleur. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die over meer informatie beschikken. Zij kunnen contact opnemen via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.