Afbeelding
Foto:

Lisa Botman

Paardenmasseur en paardeninstructeur, woont 26 jaar in Diemen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben zzp'er in de paarden. Ik masseer paarden. Dat doe ik met behulp van een apparaat dat ik op het paard leg. Daarnaast geef ik paardrijles, vooral aan mensen met angst voor paarden."

Je zamelt geld in voor dieren in Australiƫ?
"Gaby Dorn, die ook in Diemen woont, en ik zamelen geld in voor dieren die het slachtoffer zijn geworden van de bosbranden in Australiƫ. Een vriendin van mij, Lisa Hogendorp die ook uit Diemen komt, verblijft momenteel in Australiƫ. Zij heeft twee rescuecentres voor dieren uitgezocht. Zo weten wij dat het geld goed terechtkomt. Onze eerste veiling heeft bijna 5.000 euro opgebracht. De tweede veiling duurt tot en met 31 januari. Wij hopen meer dan 10.000 euro in te zamelen. Informatie over de actie is te vinden via https://www.facebook.com/heartbeatriding/."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik kom graag op de Veluwe. De natuur is daar mooi en ik kan er lekker rijden met mijn paard Loewie."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik ben goed in organiseren en het regelen van zaken."

En je slechtste eigenschap?
"Ik ben perfectionistisch. Dat is voor mijzelf wel eens lastig."

Wat doe je over 20 jaar?
"Ik hoop dan in een woning buiten te wonen met ruimte voor mijn eigen paarden."

Wat kan er beter in Diemen?
"Er zijn veel zaken goed geregeld, zoals Zaai voor startende ondernemers. Er worden veel woningen gebouwd, maar het aanbod voor jongeren moet beter worden. Mijn vriend woont in Hazerswoude en ik ga daar binnenkort ook wonen. Maar als ik in Diemen had willen blijven, had ik misschien tot mijn 35ste bij mijn ouders moeten blijven wonen."