Een aanval van SV Zeeburg.
Een aanval van SV Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg blijft maar winnen

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Vido met 23-16 gewonnen.

Vido mocht het duel beginnen en wist meteen te scoren. Het duurde even voordat de speelsters van SV Zeeburg hun draai wisten te vinden en grip op de wedstrijd kregen. Na een kleine tien minuten spelen stond de thuisclub op voorsprong. Het was een harde wedstrijd en beide ploegen verdedigden goed. De hoekspeelsters van SV Zeeburg liepen break na break om doelpunten te maken. Bij rust leidde SV Zeeburg met 15-9.

Meer doelpunten

De coach van SV Zeeburg vertelde in de rust dat hij nog meer doelpunten van zijn ploeg wilde zien. De tweede helft was nog harder dan het eerste bedrijf. Vido kreeg te maken met diverse straffen van twee minuten. SV Zeeburg wist de voorsprong vast te houden. Dit kwam zeker door het goede werk van de keepsters Annick en Lisa. Zij stopten veel schoten van de speelsters van Vido. Hoewel SV Zeeburg in de laatste tien minuten rommelig speelde, kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Koploper

De handbalploeg uit Diemen blijft koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. SV Zeeburg heeft na veertien duels 23 punten. Tornado, dat tot afgelopen weekeinde de koppositie met SV Zeeburg deelde, ging voor eigen publiek met 23-29 onderuit tegen Westfriesland/SEW. Westfriesland/SEW, Cometas en Tornado delen de tweede plaats. De drie ploegen hebben 21 punten. SV Zeeburg gaat op zondag 26 januari op bezoek bij Aalsmeer. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Aalsmeer is met slechts twee punten laatste in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie.