Ger Keijzer.
Ger Keijzer. Foto: DGV

Oud-voorzitter DGV Ger Keijzer op 82-jarige leeftijd overleden

DIEMEN Ger Keijzer, de voormalige voorzitter van de Diemer Gymnastiek Vereniging (DGV), is op 11 januari overleden. Hij is 82 jaar geworden. De uitvaart heeft maandag plaatsgevonden.

"Ger wilde destijds wat aan sport gaan doen en werd lid van de volleybalgroep van DGV. Eenmaal gewend bij de vereniging werd door de toenmalige voorzitter gevraagd of Ger zijn taak wilde overnemen. Niet wetende wat hem te wachten stond, heeft hij toen 'ja' gezegd", laat Ben Visser van DGV weten.

Groenteman

"Oh ja, of hij ook het penningmeesterschap op zich wilde nemen, er was toen nog geen penningmeester. Gelukkig was Ger wel gewend met geld om te gaan. Hij was immers in zijn dagelijkse leven groenteman. Hij had een groentewinkel in de Rivierenbuurt van Amsterdam."

Stimulans

Visser vertelt dat Keijzer ervoor heeft gezorgd dat de Diemer Gymnastiek Vereniging een positieve stimulans kreeg. Door initiatieven van Ger werd de gymvereniging bekend onder meer inwoners van Diemen. Dit gebeurde onder meer door het organiseren van wedstrijden, demonstraties (bijvoorbeeld tijdens de slotdag van het Diemer Festijn) en jeugdkampen. Hij organiseerde ook elk jaar het sinterklaasfeest voor de jonge DGV-leden."

Toen de jaren voor Keijzer begonnen te tellen droeg hij zijn bestuurlijke taken en andere activiteiten binnen de vereniging over, herinnert Visser zich. "Ger begon te sukkelen met zijn gezondheid en kreeg de ziekte van Alzheimer. Zijn vrouw Anke heeft tot het laatste moment voor hem gezorgd."