Afbeelding
Foto: MICHEL KLINK FOTOGRAFIE

Sico Voswijk

Docent dj voor jong en oud van Muziekschool Diemen, woont 21 jaar in Diemen

Vertel eens over de lessen.
"Ik ben docent dj van de Muziekschool Diemen. Ik geef elke vrijdag vanaf 16.00 uur in De Verbinding op het Van Markenplantsoen les aan mensen die de ambitie hebben om dj te worden. Iedereen vanaf twaalf jaar kan meedoen."

Wat doe je verder?
"Ik studeer aan de Herman Brood Academie. Mijn opleiding bestaat uit allerlei facetten van het vak dj, zoals het produceren van muziek en je als dj profileren."

Werk je vaak als dj?
"Ik draai elk weekeinde in clubs in Amsterdam."

Wat zijn jouw hobby's?
"Uiteraard muziek en daarnaast sporten. Ik train vijf keer per week in Basic-Fit in Diemen. Het is lekker om met je lichaam aan de slag te gaan en je hoofd leeg te maken."

Heb je een favoriete vakantiebestemming?
"Ik houd van landen waar het warm is. Mijn favoriete bestemming is de Verenigde Staten en dan voornamelijk Florida: Miami en de Florida Keys. Het is daar mooi en heerlijk."

Heb je tijd om uit te gaan?
"Ik ga af en toe met vrienden iets drinken. We gaan dan naar Elsa's in Amsterdam-Oost of Cheers in Diemen."

Wat doe je over tien jaar?
"Dan ben ik een beroemde dj die op veel plekken in de wereld optreedt. Ik denk dan aan grote feesten en festivals. Dat lijkt mij gaaf."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik hoop dat er zich meer mensen aanmelden voor de lessen die ik geef en daarnaast vind ik dat er meer betaalbare woningen voor jongeren moeten komen. Ik wil graag in Diemen blijven, maar het is nauwelijks mogelijk om hier een woning te huren. De huurprijzen zijn enorm hoog."