Kritiek op omleiding Muiderstraatweg


DIEMEN Inwoners van Diemen hebben de afgelopen week veel kritiek geuit op de omleidingsroute op de Muiderstraatweg ter hoogte van het viaduct. De gemeente heeft inmiddels maatregelen genomen. Aan de zuidkant van de Muiderstraatweg wordt een voetgangersstrook aangelegd.

Het fietspad en het voetgangerspad aan de noordkant van de Muiderstraatweg zijn sinds vorige week donderdag afgesloten vanaf het begin van het viaduct tot voorbij de keerlus van lijn 19. Dit is nodig vanwege werkzaamheden voor de bouw van een appartementencomplex in de keerlus.
Inwoners van Diemen wijzen erop dat fietsers die van de Diemerbrug naar Plantage de Sniep Noord willen (en vice versa) drie keer de Muiderstraatweg moeten oversteken. Dit geldt ook voor voetgangers. Fietsers die vanaf de Diemerbrug komen, kunnen gebruikmaken van een klein deel van het fietspad langs de Weespertrekvaart. Zij dienen ter hoogte van de Ouddiemerlaan over te steken en kunnen vervolgens verder rijden over het fietspad langs de noordkant van de Muiderstraatweg. Het fietspad aan die kant van de Muiderstraatweg is vanaf het viaduct afgesloten. Ook het voetpad is daar afgesloten. Fietsers en voetgangers dienen daar opnieuw de Muiderstraatweg over te steken en via de zuidkant van de Muiderstraatweg verder te rijden of te lopen.

11