Fergil Hesterman genomineerd voor prijs

DIEMEN Zwemmer Fergil Hesterman uit Diemen is genomineerd voor de mondiale prijs 2019 World Open Water Swimming Man of the Year.

Deze nominatie heeft hij te danken aan het winnen van de World Cup Serie, zijn tweede plaats op het WK ijszwemmen in Rusland, voor het organiseren van een van de grootste ijszwemwedstrijden ter wereld (de Amstel Ice Swim), zijn ondersteunende taken als bestuurslid Nederland van de IISA en het promoten en professionaliseren van de sport op vele verschillende manieren.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 31 januari stemmen via de link openwaterswimming.com/2019-wowsa-awards/2019-wowsa-man-of-the-year-nominees/.

Fergil Hesterman deed in het weekeinde van 4 en 5 januari in Duitsland mee aan de tweede World Cup van dit seizoen. Fergil, die terugkomende is van een enkelblessure, greep op zowel de 1000 meter als de 200 meter net naast een podiumplaats. Toch was hij zeer tevreden over het resultaat dat hij in korte tijd weer heeft geboekt.

Amstel Ice Swim

De eerste World Cup van dit seizoen werd georganiseerd door Fergil Hesterman. Op 28 en 29 december organiseerde hij voor de derde maal de Amstel Ice Swim. Er was een recordaantal deelnemers uit zowel binnen- als buitenland. De deelnemers kwamen niet alleen uit Europa, maar trok ook zwemmers uit de USA, Argentinië en Zuid-Afrika.


Nederlaag teams Smashing '72

DIEMEN Het eerste herenteam en het eerste damesteam van Smashing '72 hebben afgelopen weekeinde verloren in de competitie.

Het eerste herenteam ging voor eigen publiek in Sporthal Diemen met 1-3 onderuit tegen Wham Wham. Heren 1 staat op de elfde plaats in de promotieklasse A.

De dames verloren zaterdag hun thuisduel tegen VV Amsterdam met 0-4. De dames staan op de vierde plaats van de eerste klasse C.