Burgerzaken

Vervolg van voorpagina.

Dit gaat om paspoorten en identiteitskaarten, maar ook om rijbewijzen en verblijfsvergunningen. De marechaussee maakt gebruik van dezelfde scanners. Naast opleiding en technische ondersteuning wordt ook de capaciteit bij Burgerzaken uitgebreid. Burgemeester Boog: “We willen de dienstverlening goed houden en tegelijkertijd scherper zijn op fraude en het voorkomen van criminaliteit. Ook de veiligheid van medewerkers is belangrijk. Daarnaast werkt Burgerzaken intensiever samen met woningcorporaties en andere gemeentelijke afdelingen. Dat alles vraagt extra inzet. Met de extra gelden voor de aanpak Scheerlicht die de gemeenteraad heeft vrijgemaakt, kunnen we deze noodzakelijke versterking van Burgerzaken financieren.”


Geen trams van 25 februari tot en met
30 maart

DIEMEN Er rijden van 25 februari tot en met 30 maart geen trams in Diemen. Dit in verband met werkzaamheden voor de derde fase van de Oost-West As. Er wordt vervangend busvervoer ingezet.

De derde fase van de Oost-West As is het gebied tussen de Diemerbrug en de ring A10. Er kunnen van 25 februari tot en met 30 maart geen trams rijden omdat de tramrails en rijbanen tussen de kruising bij de Burgemeester Bickerstraat en de kruising bij de Arent Krijtsstraat worden vervangen.

Overlast

"De periode dat er geen tram rijdt is kort en er moet veel gebeuren, vandaar dat er ook 's nachts en in de weekeinden moet worden gewerkt om alles voor elkaar te krijgen", schrijft de gemeente aan de bewoners. De gemeente laat weten dat met name het verwijderen van de oude rijbaan en de tramrails behoorlijk wat geluidsoverlast zal opleveren.

Op dinsdag 21 januari wordt er een bewonersavond over de werkzaamheden gehouden. Die vindt plaats in Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 en duurt van 18.00 tot 19.30 uur. Projectmedewerkers van de gemeente en van aannemer KWS zijn aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen presentatie. Voor meer informatie over dit project kan de website www.diemen.nl/oostwestas worden bezocht.