Geen busverbinding met Biesbosch

DIEMEN Er komt geen directe busverbinding tussen de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid en het centrum van Diemen. Dit staat in het Vervoerplan 2020 van het GVB.

De gemeente Diemen is voorstander van een directe busverbinding tussen Biesbosch en het centrum.

Fort Diemerdam

De wens van de gemeente Diemen om een bushalte langs Fort Diemerdam te realiseren is ook niet ingewilligd.

Het college van B en W zal aandacht blijven vragen voor deze twee wensen om het openbaar vervoer in Diemen te verbeteren.


Meepraten over Regionale Energie Strategie

DIEMEN Inwoners van Diemen kunnen op 4 februari meepraten over Regionale Energie Strategie. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis en duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

Diemen werkt mee aan het nationaal programma RES (Regionale Energie Strategie). Samen met de Amstelland-gemeenten denkt de gemeente Diemen mee over locaties en mogelijkheden voor grootschalige opwek van elektriciteit met wind en zon.

Voor deze regio zijn drie denkrichtingen (energiescenario’s) uitgewerkt. Die worden op 4 februari besproken en verrijkt met lokale kennis en inzichten van Diemense inwoners.

Hulpmiddel

Elk energiescenario is een hulpmiddel voor het gesprek. Zo wordt in het scenario Infrastructuur maximaal ingezet op windmolens en zonnevelden in de buitengebieden. In het scenario Energiestad is gekeken hoeveel duurzame energie er zou kunnen worden opgewekt als de natuur wordt gespaard en er alleen in de stad duurzame energie wordt opgewekt. En het scenario Lokale kracht gaat uit van maximaal draagvlak onder de bevolking.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie@duoplus.nl onder vermelding van 'Aanmelding RES Diemen'.