Een aanval van SV Zeeburg.
Een aanval van SV Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg pakt koppositie

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondagmiddag onder grote publieke belangstelling de thuiswedstrijd tegen Cometas met 26-25 gewonnen. SV Zeeburg is na de overwinning koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg en Cometas deelden voor aanvang van het duel de tweede plaats. De teams wisten dat koploper Tornado zaterdag met 24-24 gelijk had gespeeld bij KSV. De voorsprong van de lijstaanvoerder bedroeg nog maar twee punten.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op. SV Zeeburg slaagde erin een klein gat te slaan (5-3). Op dat moment viel de cirkelloopster van SV Zeeburg geblesseerd uit na een harde botsing met de tegenstander. Dit was een grote teleurstelling, vooral omdat de andere cirkelloopster de week ervoor met een knieblessure uitviel. SV Zeeburg liep uit naar een 10-7 voorsprong, maar begon daarna iets slordiger te spelen. Een minuut voor rust stond het 14-14. In de slotseconde nam Cometas een voorsprong: 14-15. Na de hervatting liepen de bezoeksters uit Leeuwarden uit naar 15-18. Marlies Buur wist daarna vier keer raak te schieten (19-18). Het bleef tot het slot spannend. Serena van Beek wist het winnende doelpunt te maken: 26-25.
SV Zeeburg is na de zege op Cometas koploper van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. SV Zeeburg en Tornado hebben na dertien duels 21 punten. Het doelsaldo van SV Zeeburg is twee treffers beter dan dat van Tornado. SV Zeeburg speelt zondagmiddag 19 januari opnieuw een thuisduel. De ploeg ontvangt dan Vido. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.15 uur. Vido staat met acht punten uit dertien duels op de negende plaats.