Singer-songwriter Björn van der Doelen, in het verleden profvoetballer, treedt op.
Singer-songwriter Björn van der Doelen, in het verleden profvoetballer, treedt op.

Kunst In Sport zondagavond
in Theater de Omval

In Theater de Omval vindt op zondagavond 19 januari voor de vijfde keer de jaarlijkse gala-avond plaats van het festival Kunst In Sport (KIS) Diemen.

DIEMEN Tijdens KIS Diemen kunnen bezoekers vanaf 20.00 uur genieten van een aantrekkelijk programma. Ook worden de Sporters van het Jaar 2019 en de winnaars van de Kunstprijs van Diemen bekendgemaakt.

Op het programma staat onder andere een optreden van singer-songwriter Björn van der Doelen. Hij was in het verleden profvoetballer bij onder meer PSV. Ook treedt de Diemense (sport)dichter Theo Danes op. De succesvolle Diemense tienkamper/atletiektrainer treedt in de voetsporen van Drs. P. Verder is er een demonstratie breakdance (dat vanaf 2024 een Olympische sport wordt) van Jur Jurskee Bouterse en een interview met zwemlegende Enith Brigitha (winnaar van twee bronzen medailles tijdens de Olympisch Spelen van 1976 in Montreal). Zij werkt als zweminstructrice bij Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen. De organisatie van Kunst In Sport Diemen bestaat dit jaar uit Joke Bouma, Steven Dijk (voorzitter van Kunstzin Diemen), Cor Verschut (van Art-de-Cor, verantwoordelijk voor de kunst in Theater de Omval), Mark Grijsbach (Sportboek.nl/Nico Scheepmakerbeker) en Michiel Hatenboer van Theater de Omval.

Genomineerden sportprijzen

De organisatie heeft de genomineerden voor de sportprijzen bekendgemaakt. Het gaat om de sportvrouw, sportman, sporttalent en sportploeg van het jaar 2019.

Sportman van het Jaar: Fergil Hesterman (ijszwemmen), Joshua Record (hinkstapspringen, AV'23) Sander Stok (kogelslingeren, AV'23) en Lars de Vries (zwemmen, De Meeuwen).
Sportvrouw van het Jaar: Amber van der Meij (handbal, SV Zeeburg), Iris de Ruiter (atletiek, AV'23) en Shanna Te Vrede (softbal, Curaçao).
Sportploeg van het Jaar: het team van heren I van Smashing '72 (volleybal), het team van dames 1 van De Meeuwen (waterpolo) en het team synchroonzwemmen van De Meeuwen.
Sporttalent van het Jaar: Isa Ternede (handbal, VOC), Asne van Echtelt (handbal VOC), Dani van Dijk (karten) en het team van meisjes onder de 15 jaar van SV Diemen (voetbal).

De jury bestaat uit de organisatie van KIS Diemen en wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken.

Optreden van singer-songwriter Björn van der Doelen

Kunstprijs

Tijdens KIS worden ook de winnaars van de Kunstprijs van Diemen bekendgemaakt. De wedstrijd werd georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldende kunstenaars, en had als thema 'Kruip in de huid van Rembrandt'. De bezoekers van de tentoonstelling van het werk van de deelnemers in het gemeentehuis hebben de winnaar van de publieksprijs bepaald en een jury heeft de overige winnaars aangewezen.
De presentatie van de gala-avond van Kunst in Sport is weer in handen van Steven Dijk. De avond is gratis toegankelijk voor alle Diemenaren.