Veel activiteiten tijdens Daarom Diemen Winter Wonderland.
Veel activiteiten tijdens Daarom Diemen Winter Wonderland. Foto's: Trudy Kroese

Grote opkomst tijdens Daarom
Diemen Winter Wonderland

In Sporthal Diemen is op 2 januari Daarom Diemen Winter Wonderland gehouden. Er kwamen vele honderden kinderen op af.


DIEMEN Winter Wonderland was een nieuw evenement. Het werd georganiseerd door Daarom Diemen en gefinancierd door Daarom Diemen en de gemeente. Buurtsportcoaches Rens Wit, José Kroese en Dionne Tool van Stichting Welzijn Diemen begeleidden mede de activiteiten.

Hoewel Winter Wonderland van 11.00 tot 17.00 uur duurde, stonden er al om 10.30 uur veel kinderen voor de deur van de sporthal. Zij moesten nog even geduld hebben. Vanaf 11.00 uur konden zij zich uitleven met diverse attracties zoals een megastormbaan, een klimwand, een springkussen, een snowtube, Formule 1-baan, een rodeo-eland, levende sneeuwballen, een igloballenbad en een pinguïnbaan. Ook konden zij deelnemen aan spellen zoals sneeuwbalhengelen en koppengooien.

Terras

De kinderen hadden het uitstekend naar hun zin. Dat gold ook voor de ouders en grootouders die waren meegekomen. Sommige gingen mee de sportzaal in en keken hoe hun kinderen plezier beleefden bij de verschillende attracties. Andere ouders en grootouders zaten op het terras dat in de hoek van de sportzaal was ingericht, op de tribune of in horecazaak LateR.
De organisatie had vooraf duidelijk gemaakt dat de kinderen niet met hun schoenen de sportzaal in mochten, maar sportschoenen moesten dragen. Veel kinderen liepen echter op hun sokken door de zaal.
De organisatie was zelf ook verrast door de enorme opkomst. "We hebben vooraf veel publiciteit voor de Winter Wonderland gemaakt, maar dat het zo druk zou worden hadden ook wij niet verwacht."

Rijden als Max Verstappen.