Bewoners flat zijn overlast zat

DIEMEN Bewoners van het eerste flatblok aan de Martin Luther Kinglaan storen zich al langere tijd aan het gedrag van hangjongeren in hun flat.

Een bewoner vertelt dat zij overlast ondervinden van jongeren die op de bovenste verdiepingen van het noodtrappenhuis drugs roken en voor vervuiling zorgen. "Ze vervuilen de tegelvloeren en betonnen traptreden met peuken, vloeibladen, verpakkingsresten, drugszakjes en klodders spuug. Uren later hangt boven in dit gebouw nog een indringende en onaangename wietlucht", aldus een bewoner, die onlangs een groep van zo'n tien jongeren uit het bovenste trappenhuis heeft weggestuurd.

Hij geeft aan dat het vaak om dezelfde jongeren gaat. "Zij wonen niet in dit blok. Dezelfde groep manifesteert zich in wisselende samenstelling inmiddels sinds ruim een jaar ook, al dan niet met scooters, in de fietsenstalling van de NS bij het station, waar recentelijk twee camera’s zijn geïnstalleerd. Bij mij beneden houden de jongeren zich schreeuwend en plassend op in een hoek bij de berghokken. Dat is nu al weken achtereen gewoonlijk in de weekends aan de gang."

Hij vertelt dat de gemeente begrip heeft voor de situatie van de bewoners van de flat.

5