Diemen groeit relatief het sterkst

DIEMEN Van alle gemeenten in Nederland groeide Diemen in 2019 het sterkst. Diemen kende een groei van 54 per duizend inwoners. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van voorlopige cijfers tot 1 december 2019.

In 2019 groeide de bevolking in kleinere gemeenten rond de grote steden relatief gezien het sterkst, vooral door verhuizingen vanuit andere gemeenten. In absolute zin kregen de grootste steden er de meeste inwoners bij, voornamelijk door immigratie. Het aantal gemeenten met bevolkingskrimp nam voor het tweede achtereenvolgende jaar af.

De groei van Diemen is het gevolg van grootschalige nieuwbouwprojecten zoals Plantage de Sniep en Holland Park, die voornamelijk gezinnen uit Amsterdam trokken, en OurCampus. In 2018 groeide Diemen ook al sterk. In september maakte de gemeente Diemen bekend dat de 30.000ste inwoner was geboren. Het ging om Charlie Geertje Huijbrechts. De gemeente laat weten dat er eind 2019 30.800 mensen in Diemen woonden.


Werkzaamheden in Burgemeester Bickerstraat

DIEMEN In het deel van de Burgemeester Bickerstraat tussen het Wilhelminaplantsoen en het Schoolpad starten op maandag 13 januari werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot eind februari.

Een deel van de straat wordt afgesloten voor auto's en fietsen. Bus 44 en nachtbus 287 worden net als tijdens eerdere werkzaamheden in de straat omgeleid via de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg. De bussen stoppen wel bij hun reguliere haltes.

5