Overlast flat

Vervolg van voorpagina.

"De gemeente heeft aangegeven dat bewoners behoren bij te dragen aan dossiervorming door klachten bij de politie te melden. Mogen de bewoners ook iets van de politie en straatcoaches verwachten in de vorm van wat meer surveillance respectievelijk in en rond het flatgebouw?", aldus de bewoner.

Twee groepen

Hij geeft aan dat het probleem is dat de bewoners van de Martin Luther Kinglaan uit twee groepen bestaan: een grote groep individuele eigenaren en een kleinere groep huurders. "De vereniging van eigenaren is niet of nauwelijks actief bij bestrijding van bedoelde hang- en drugsjongeren, terwijl de huurders zich in de aanpak van deze kwestie zeker niet slagvaardig vertegenwoordigd achten door onder meer verhuurder Grouwels Vastgoed in Maastricht. En beide bewonersgroepen hebben op dit punt ook geen hoge dunk van de bemiddeling van woningbeheerder Flatbeheer te Zoetermeer."

Extra toezicht

Een woordvoerder van de gemeente heeft woensdagochtend laten weten dat er inmiddels al extra toezicht is door politie en straatcoaches. "Daarnaast komt er na overleg met de gemeente extra cameratoezicht in de flat zelf, onder verantwoordelijkheid van de verhuurder.”


Werk in straat

Het eenrichtingsverkeer vanuit het Van Medenbach Wakkerplein en de Burgemeester van Tienenweg wordt vanaf maandag tijdelijk opgeheven zodat een deel van de Burgemeester Bickerstraat bereikbaar blijft voor het bestemmingsverkeer. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Ouddiemerlaan. De voetgangers kunnen gebruikmaken van het trottoir.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden is een aantal parkeervakken niet beschikbaar.

Containers

Omdat de afvalcontainers niet geleegd kunnen worden plaatst de gemeente waar nodig tijdelijke bovengrondse containers buiten het werkgebied.

"Aangezien de bomen en beplanting in het plantseizoen van 2020 geplant worden is de opknapbeurt van de straat in het voorjaar van 2020 afgerond en ligt deze er weer netjes bij", aldus de gemeente in een brief aan de bewoners.