Op hoge hakken dansen op afro-muziek.
Op hoge hakken dansen op afro-muziek. Foto: OnPoint Dancelab

Dansles op hoge hakken

DIEMEN OnPoint Dancelab start 10 januari met lessen afropumps. Vrouwen vanaf zestien jaar kunnen dan op hoge hakken dansen op afro-muziek. De lessen worden elke vrijdag om 19.00 uur in Diemen-Noord gegeven door de populaire dansdocente Suela Wilsterman.

OnPoint Dancelab werd ruim drie jaar geleden opgericht door Anthony Pinas, voormalig inwoner van Diemen. Anthony runt de dansschool samen met Ingrid Baars. OnPoint Dancelab was de eerste jaren gevestigd in De Meridiaan in Diemen. Sinds het begin van het huidige dansseizoen, vanaf september 2019, worden de lessen in Diemen in twee accommodaties gegeven: in de bovenzaal van Schoolstraat 61 en in de grote zaal aan Kwikstaart 1 in Diemen-Noord. Ook geeft de dansschool lessen in IJburg. Anthony en Ingrid zijn blij met de twee nieuwe plekken in Diemen waar de lessen worden gegeven. De zalen zijn mooi ruim en er zijn kleedkamers. Ook hebben ze geïnvesteerd in grote spiegels en een goede geluidsinstallatie. Naast afropumps zijn er bij OnPoint Dancelab nog meer danslessen voor volwassenen zoals streetdance adults maandag om 19.00 uur en afro adults vrijdag om 20.00 uur.

Suela Wilsterman vertelt over afropumps: "De belangrijkste reden dat ik met afropumps ben begonnen is omdat ik het erg belangrijk vind dat een vrouw zich sexy voelt, los van het feit dat mensen denken dat zij dat misschien op een andere manier bedoelt. Er moet gewoon meer waardering zijn voor een vrouw. Sociale media verpesten dat een beetje en ik hoop dat ik met afropumps vrouwen een positiever beeld kan laten uitstralen."
OnPoint Dancelab is actief in Diemen. Zo treden docenten en leerlingen regelmatig op tijdens openbare evenementen, zoals het Wereldfestival. Ook begeleidde Anthony Pinas de kinderdisco tijdens de opening van de Diemer December Dagen op het plein voor het gemeentehuis.