Ingrid Wells vertrekt dit jaar bij Stichting Welzijn Diemen

DIEMEN Ingrid Wells vertrekt in de loop van dit jaar op eigen verzoek als directeur/bestuurder van Stichting Welzijn Diemen SWD). Dit heeft de raad van toezicht van SWD bekendgemaakt.

Ben Ziepzeerder is voorzitter van de raad van toezicht van SWD: "Ingrid heeft ons laten weten dat zij in de loop van dit jaar bij ons vertrekt. De raad van toezicht betreurt het door Ingrid aangekondigde vertrek bij Stichting Welzijn Diemen, maar respecteert haar keuze. Ingrid heeft de afgelopen drie jaar de stichting op een inspirerende en enthousiaste wijze geleid. De Stichting Welzijn Diemen is haar daarvoor veel dank verschuldigd. De raad van toezicht start een selectie- en wervingsprocedure om in de vacature van Ingrid te voorzien."

Ingrid Wells volgde in het voorjaar van 2017 Arie van 't Hoog op als directeur/bestuurder van SWD. Zij deed dit aanvankelijk op ad-interimbasis. Op 1 september 2017 werd zij definitief directeur/bestuurder van de welzijnsinstelling.

Stichting Welzijn Diemen heeft de laatste jaren onder leiding van Van 't Hoog en Wells enorme stappen gemaakt. De financiƫle positie van de stichting is sterk verbeterd en het aantal activiteiten is aanzienlijk toegenomen. SWD organiseert bijvoorbeeld veel activiteiten voor verschillende doelgroepen in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid, in Het Noorderlicht in Diemen-Noord, in De Verbinding op het Van Markenplantsoen in het centrum en in De Omval. Er worden door SWD ook veel sportactiviteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. De buurtsportcoaches spelen hierbij een belangrijke rol. Ook worden er veel naschoolse activiteiten gehouden, zoals talentontwikkeling. Stichting Welzijn Diemen organiseert al jaren de Kinderzomerspelen.

De medewerkers en vrijwilligers van de stichting zijn heel zichtbaar in Diemen. Zo organiseerden de buurtsportcoaches, vrijwilligers en stagiaires van de opleiding Leisure en Management van de Hogeschool Inholland in samenwerking met Daarom Diemen op de zaterdag voor kerst de winterspelen op het Diemerplein en waren zij op 2 januari actief tijdens de eerste editie van Daarom Diemen Winter Wonderland in Sporthal Diemen.