Op de Hartveldseweg zijn onlangs veel bomen gekapt.
Op de Hartveldseweg zijn onlangs veel bomen gekapt.

Van de lezers


Kappen van bomen

Hoeveel bomen ik heb zien verdwijnen in de zeven jaar dat ik in Diemen woon? Ik ben de tel kwijtgeraakt. En nu las ik in de krant van 5 december dat er in verband met de herinrichting van de Oost-West As ook daar weer bomen gesnoeid, verplaatst en gekapt zijn.

Vanwege de ondertunneling van het station wordt het kappen van 210 bomen aangekondigd, waaronder prachtige oude exemplaren. Het gaat dus om rampzalige aantallen bomen. Er wordt nieuwe aanplant in het vooruitzicht gesteld, maar wat betekenen die nieuwe sprietige boompjes bij het verlies van zo veel statige oude bomen.

In één moeite door wordt aangekondigd dat het groengebied achter de Tobias Asserlaan aan herinrichting toe is. Het gaat hier om een bijzonder mooi wandelgebied met ook hier veel mooie oude bomen. Gezien de onheilspellende plannen slaat me bij dit bericht de schrik om het hart. Ik mag toch hopen, en velen met mij, dat ons niet ook in dit mooie groene gebied ingrijpende veranderingen te wachten staan waar de kettingzaag aan te pas komt.

Bij deze doe ik een dringende oproep aan de burgemeester en de verantwoordelijke gemeenteraadsleden om al deze plannen nog eens door te nemen, met de bereidheid om zo veel mogelijk oude bomen te sparen. Ik roep iedereen die het met deze oproep eens is mij een e-mail met naam en adres te sturen. Ik zal dan een lijst opstellen en die aan de gemeente sturen.

Ivonne Tilman (ivonnet@xs4all.nl)