SV Diemen heeft behoefte aan vierde veld.
SV Diemen heeft behoefte aan vierde veld. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen en HC Diemen rekenen op velden

De gemeenteraad neemt later dit jaar een besluit over de herinrichting van Sportpark De Diemen. Hockeyclub Diemen (HC Diemen) en SV Diemen blikken vooruit. Zij hopen dat er aan de wensen van hun verenigingen wordt voldaan.



DIEMEN Hockeyclub Diemen hoopt dat de gemeenteraad in de loop van dit jaar het besluit zal nemen om op Sportpark De Diemen twee velden voor de vereniging aan te leggen. SV Diemen hoopt de beschikking te krijgen over een vierde veld op haar accommodatie op Sportpark De Diemen.

Het college van B en W maakte in november bekend dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors in het seizoen 2020 kan blijven spelen en trainen op haar velden op Sportpark De Diemen. Het is de bedoeling dat TIW-Survivors na afloop van het honk en softbalseizoen in oktober 2020 naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam verhuist. TIW-Survivors gaat volgens het plan vanaf het seizoen 2021 een accommodatie delen met de Amsterdamse honk- en softbalvereniging OVVO.

Het college van B en W komt in de zomer van 2020 met een voorstel aan de gemeenteraad over de herinrichting van Sportpark De Diemen en de verhuizing van TIW-Survivors naar Amsterdam. Het is de bedoeling dat Hockeyclub Diemen twee velden krijgt en SV Diemen de beschikking krijgt over een vierde veld.

Gideon Swaab, voorzitter van Hockeyclub Diemen: "Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is over de richting die de politiek op wil. Er is nu een datum waar wij naar kunnen toeleven. Als alles doorgaat en er eind oktober met de aanleg van twee hockeyvelden kan worden begonnen, kunnen wij misschien begin 2021 op Sportpark De Diemen spelen en trainen. Anders wordt dat aan het begin van het seizoen 2021-2022."

Wachtlijst

Hockeyclub Diemen traint dit seizoen op de velden van korfbalvereniging DKV Victoria op Sportpark De Diemen. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van hockeyvereniging Xenios in Amsterdam. Swaab hoopt dat Hockeyclub Diemen ook (een deel) van volgend seizoen gebruik kan maken van de velden van die twee verenigingen.

Gemeenteraad neemt later dit jaar besluit over sportpark

Hockeyclub Diemen heeft momenteel 140 leden. Er staan 35 kinderen op de wachtlijst.

Veel nieuwe jeugdspelers

Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen, kijkt eveneens positief naar de toekomst. "Het college heeft een besluit genomen. Maar wij zijn wel afhankelijk van de gemeente Amsterdam en ook de gemeenteraad van Diemen moet later dit jaar nog akkoord gaan met het voorstel. Ik heb begrepen dat als er wordt begonnen met de aanleg van een extra veld voor SV Diemen dit binnen een maand of drie gereed kan zijn. Maar ik ga er vanuit dat wij pas aan het begin van het seizoen 2021-2022 gebruik kunnen maken van een extra veld. Wij hopen dat wij een veld met verlichting krijgen. We zien vanuit Plantage de Sniep een behoorlijk aanbod van jeugdspelers, die we nu eigenlijk niet kunnen plaatsen. Een vierde veld zal zeker helpen om die instroom te kunnen bedienen."