Plan voor nieuwbouw in Buitenlust

Vervolg van voorpagina.

De gemeente verwacht in maart 2020 het eerste schetsplan aan de buurt te kunnen presenteren. Dit zal gebeuren tijdens een bewonersbijeenkomst waarvoor de bewoners dan een uitnodiging ontvangen.

Bewonersbijeenkomst

"Wij vinden het belangrijk dat alle omwonenden de mogelijkheid krijgen opmerkingen te plaatsen en mee te denken over de bouw en de inrichting van de openbare ruimte. De opmerkingen uit deze bijeenkomst worden meegenomen in het verdere ontwerpproces. Het resultaat daarvan zullen wij opnieuw aan de buurt presenteren in een tweede bewonersbijeenkomst. Daarna wordt het conceptplan aan het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad voorgelegd. De gemeenteraad neemt dan op basis van het conceptplan en de opmerkingen van de buurt een besluit over het verdere vervolg", aldus de brief aan de bewoners.


Politie zoekt getuigen brand in drie auto's

DIEMEN De politie is op zoek naar getuigen van een brand in drie auto's die zaterdagmorgen vroeg heeft plaatsgevonden op de Rode Kruislaan.

Op een parkeerterrein bij de flat aan de Rode Kruislaan brak zaterdagochtend even voor 05.00 uur brand uit in een auto. De brand sloeg over op twee auto's die ernaast stonden geparkeerd. De drie auto's brandden uit.

Harde knallen

Een aantal bewoners schrok wakker van de brand en volgde de bluswerkzaamheden van de brandweer van Diemen. Een getuige vertelde dat hij harde knallen had gehoord. Waarschijnlijk door het ontploffen van de banden.

Geen brandstichting

De politie heeft zondag bekendgemaakt dat de brandweer geen sporen van brandstichting heeft aangetroffen in de drie auto's. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Getuigen

De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via 0900-8844 of even langs te komen bij het politiebureau.