Veel inwoners van Diemen kijken uit naar het Diemer Festijn.
Veel inwoners van Diemen kijken uit naar het Diemer Festijn. Foto: Trudy Kroese

Woensdag 4 september

De officieuze opening van het Diemer Festijn vindt op dinsdag 3 september plaats. Er is die dag van 15.30 tot 24.00 uur kermis.

Op woensdagmiddag begint de kermis om 14.00 uur. Burgemeester Erik Boog zal woensdagmiddag om 14.30 uur de officiële opening verrichten van de 37e editie van het Diemer Festijn.

De woensdagmiddag van het Diemer Festijn staat traditioneel in het teken van de kinderen in Diemen.

De Woezel & Pip Minishow zal de kinderen woensdagmiddag vast en zeker vermaken met hun optreden. Net als in voorgaande jaren worden de kinderen begeleid door hun ouders en soms ook door oma's en opa's. De kindermiddag wordt ook dit jaar aangeboden door de Rabobank Amsterdam. Na afloop is er een uitgebreide meet & greet van Woezel & Pip met de kinderen.

Woensdagavond vindt er een bijzonder optreden plaats. André Hazes geeft een miniconcert met een liveband. De zanger trad de afgelopen jaren vaker op tijdens het Diemer Festijn, maar het is de eerste keer dat hij op het podium in de feesttent wordt ondersteund door een liveband. De feesttent wordt voor dit optreden aangepast om André Hazes en zijn liveband alle ruimte te geven om een spetterende show neer te zetten.

Kermis.
Woenzel & Pip Minishow.
De kindermiddag trekt altijd veel jonge bezoekers.
André Hazes tijdens zijn optreden in 2015.