André Hazes.
André Hazes. Foto: WILLIAMRUTTEN

Bijzonder concert van André Hazes

DIEMEN De Stichting Diemer Festijn doet elk jaar haar uiterste best om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Het doel is om artiesten aan te trekken die veel mensen aanspreken. Daarnaast zijn er programma's voor de specifieke doelgroepen: de kindermiddag op woensdag en de seniorenmiddag op donderdag. Stichting Diemer Festijn beseft dat zij het niet iedereen naar de zin kan maken. Er staat dit jaar op woensdagavond een bijzonder optreden op het programma. André Hazes en zijn liveband geven een miniconcert. René Knigge, voorzitter van de Stichting Diemer Festijn: "André Hazes treedt niet meer solo op. Hij treedt alleen nog op met zijn liveband. Wij zijn blij dat André Hazes met zijn liveband in Diemen optreedt. Dat is bijzonder."

Knigge vertelt dat de Stichting Diemer Festijn en het management van André Hazes afspraken hebben gemaakt over een aantal voorwaarden voor het concert. "Het vaste podium in de feesttent is 7,5 bij 5 meter. Dat podium is te klein om André Hazes en zijn band voldoende ruimte te geven. Er wordt speciaal voor het concert een podium van 12,5 bij 9 meter aangelegd. Dat podium vervangen wij op donderdagochtend door ons vaste podium. André Hazes maakt gebruik van zijn eigen mensen voor het geluid en het licht. Door de productie is het nodig om een dakkapel op de feesttent te plaatsen. Die dakkapel blijft de hele week op de tent staan. De tent zal er dus anders uitzien dan in voorgaande jaren."

Knigge vertelt dat de organisatie van het Diemer Festijn nog meer maatregelen zal nemen om André Hazes en zijn liveband te ontvangen.

"Het gaat om een grote groep artiesten. Wij zullen op het terrein achter de feesttent extra kleedruimte inrichten. Daarnaast zullen wij ook voor de catering zorgen. André Hazes en zijn bandleden krijgen uiteraard ook te eten en te drinken."

De feestent krijgt dit jaar een dakkapel.