Bezoekers van het Peuterfestival in 2018.
Bezoekers van het Peuterfestival in 2018. Foto: Trudy Kroese

Peuterfestival op 5 januari
in Theater de Omval

DIEMEN In Theater de Omval wordt op zondag 5 januari het Peuterfestival gehouden. Er zijn die dag drie voorstellingen: om 09.30 en 11.30 uur speelt Kira Kool de voorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap en om 10.30 uur speelt Joes Boonen de voorstelling Dikkie Dik en de taart.

Annabertha Veninga, directeur Theater & Programmering van Theater de Omval, blikt vooruit op het Peuterfestival. "De voorstellingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf twee jaar. Maar ik kan mij voorstellen dat ouders en grootouders het leuk vinden om samen met hun kinderen en kleinkinderen het Peuterfestival te bezoeken. Het is de laatste dag van de kerstvakantie en er hangt altijd een heel leuke sfeer."

Zij vertelt dat De Omval op zondag 5 januari al om 09.00 uur opengaat. Bezoekers van het Peuterfestival kunnen dan terecht in grand café Blauw, dat speciaal versierd zal zijn. Kinderen kunnen dan lekker spelen en zich verkleden, terwijl ouders en grootouders van een drankje kunnen genieten. De activiteiten in Blauw duren tot een half uur na afloop van de laatste voorstellingen. De drie voorstellingen vinden plaats in de theaterzaal. De bezoekers nemen geen plaats op de tribune, maar op de grond, vlak bij de plek waar de artiesten optreden. Veninga: "Ik verwacht dat het druk wordt tijdens het Peuterfestival. Wij merken dat er de laatste jaren veel gezinnen met jonge kinderen in Diemen zijn komen wonen. Het is tijdens de kindervoorstellingen drukker dan een aantal jaren geleden. Het Peuterfestival werd vorig jaar goed bezocht."
Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Die kunnen worden besteld via de website: theaterdeomval.nl. Kaarten kosten elf euro per stuk.