Ook ouders hadden het naar hun zin.
Ook ouders hadden het naar hun zin. Foto's: Trudy Kroese

Winterspelen: kinderen leven zich uit met echte sneeuw

Zo'n driehonderd kinderen hebben zaterdag deelgenomen aan de Daarom Diemen Winterspelen op het Diemerplein. De zesde editie van het winterevenement werd georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen (SWD). Daarom Diemen verleende medewerking.

DIEMEN De leden van de organisatie en de vele vrijwilligers begonnen zaterdagmorgen vroeg al met het inrichten en versieren van het Diemerplein. Er werden onder meer kerstbomen neergezet die beschikbaar waren gesteld door Albert Heijn in Diemen en Gamma.

Enkele uren later stonden er diverse attracties op het Diemerplein: een wintersleebaan, een hindernisbaan, een springkussen en een rodeo-eland. Aan het begin van de middag bracht het bedrijf Polar Europe elf kisten met echte sneeuw naar het Diemerplein. Even later konden kinderen zich lekker uitleven. Er werden sneeuwpoppen gemaakt en sneeuwballengevechten gehouden.

Perfecte ambiance

De kinderen vermaakten zich uitstekend, maar ook veel ouders hadden het zichtbaar naar hun zin. Zij hielpen hun kinderen met het maken van sneeuwpoppen en moesten soms wegduiken voor een met precisie gegooide sneeuwbal. Het was zaterdag de eerste dag van de winter en het was koud: de perfecte ambiance voor de winterspelen.

Verheugd

De sportcoaches van de Stichting Welzijn Diemen, Dionne Tool, Rens Wit en Jose Kroese, begeleidden het evenement. Zij kregen hulp van collega's van de SWD, andere vrijwilligers en studenten van de opleiding Leisure en Management van Hogeschool Inholland in Diemen. Er waren ook vrijwilligers van de EHBO aanwezig. De ouders van de kinderen die de winterspelen bezochten hadden veel waardering voor de organisatie van het evenement. Een moeder van een van de kinderen vertelde dat haar dochter zich al dagen op de Daarom Diemen Winterspelen had verheugd.

Na afloop was iedereen het erover eens: de sneeuw heeft dit jaar voor een extra dimensie van de winterspelen gezorgd.




Kinderen tonen trots hun sneeuwpop.
Naar benenden glijden.
Rennen over de hindernisbaan.
Kinderen groeten Diemo (met kerstmuts).