Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Diemense zaak in 'Opsporing Verzocht'

DIEMEN In het programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond uitgebreid aandacht besteed aan de dood van de hoogzwangere Patricia Oliveira dos Santos (32) en haar pasgeboren baby. Zij werden vrijdag 18 oktober dood aangetroffen in de flat van haar vriend, Dennis van E., aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen.

Patricia was pas sinds 29 september 2019 in Nederland. Al een paar dagen na haar aankomst liet haar vriend haar een tijd alleen achter omdat hij op vakantie ging. De Braziliaanse sprak geen Nederlands of Engels en had geen contacten in Diemen. Wel ging zij heel regelmatig naar de Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein. Op woensdagavond 16 oktober bezochten Patricia en Van E. de cafés Cheers en ’t Pandje in Diemen. Rond 01.50 uur kwamen ze thuis.
De politie heeft camerabeelden vrijgegeven waarop te zien is dat Patricia op 17 oktober rond 04.00 uur de flat verlaat met een koffer en twee grote tassen. Ze loopt wankelend naar buiten. Van E. vertrekt later met zijn auto en vermoed wordt dat hij in de omgeving naar Patricia zocht. Rond 05.30 uur komt Patricia, met Van E., weer terug en de twee stappen in de lift. Een dag later worden het lichaam van de vrouw en het lijkje van haar baby in de woning van Van E gevonden. Patricia is in de woning bevallen zonder verloskundige of andere medische hulpverleners. Mogelijk is de bevalling opgewekt door abortuspillen. Of dit tegen Patricia’s wil is gebeurd, wordt onderzocht.

3