Afbeelding
Foto: WILCOVANDIJEN.NL

Hilda van 't Riet

Gemeenteraadslid voor GroenLinks, woont sinds juni 2008 in Diemen


Hoe bevalt het werk als gemeenteraadslid?
"Heel goed. Ik ben eind 2016 fractieopvolger voor GroenLinks geworden en na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 raadslid geworden. Ik vind het leuk werk omdat ik als raadslid zaken kan verbeteren voor de inwoners van Diemen."

Wat doe je voor werk?
"Ik werk voor Cordaid. Dat is een ontwikkelingsorganisatie. Ik doe de monitoring en evaluatie van gezondheidsprogramma's. Het is leuk werk."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Nee, ik vind het prettig om steeds ergens anders heen te gaan. Ik houd van actieve vakanties, vooral fietsen en wandelen."

Heb je een favoriete winkel?
"Ik vind het leuk om te winkelen in winkelcentrum Diemerplein. Ik ga er graag een kop koffie drinken of lunchen. Ik kom regelmatig in Grand Café Cheers, maar ook in Brasserie Drusius of Grand Café Blauw in De Omval."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik heb veel geduld."

En jouw slechtste?
"Op de een of andere manier is mijn dag of week altijd korter dan mijn lijstje met dingen die ik gedaan wil krijgen. Oftewel, realistisch plannen is niet mijn sterkste kant."

Heb je goede voornemens voor 2020 gemaakt?
"Nee. Ik heb een aantal jaren geleden besloten om geen goede voornemens meer te maken. Je maakt het dan dikwijls zo groot dat er van de goede voornemens niet veel terechtkomt."

Wat wens je voor 2020?
"Ik wens dat er daadwerkelijk maatregelen worden genomen om de klimaatverandering tegen te gaan. Dat het dus niet bij woorden blijft."