De Winterspelen zijn altijd sfeervol.
De Winterspelen zijn altijd sfeervol. Foto: Trudy Kroese

Daarom Diemen Winterspelen zaterdag op Diemerplein

De Daarom Diemen Winterspelen worden op zaterdag 21 december gehouden op het Diemerplein. Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur.


DIEMEN De zesde editie van de Daarom Diemen Winterspelen wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen (SWD). Daarom Diemen verleent medewerking aan het evenement. Het Diemerplein wordt die dag speciaal versierd en krijgt een echt winterse uitstraling.

De Daarom Diemen Winterspelen zijn gericht op kinderen en jongeren van vier tot twaalf jaar. De doelgroep heeft een belangrijke stem gekregen over de invulling van het winterevenement. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Diemen konden in oktober tijdens een brainstormsessie in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid hun ideeën aandragen. Dionne Tool, buurtsportcoach van SWD, vertelt over het programma. "Er zijn zaterdag veel activiteiten voor kinderen: vanaf 12.00 uur is er sneeuwpret. Op het Diemerplein wordt voor echte sneeuw gezorgd. Kinderen kunnen zich dan uitleven in de sneeuw: zij kunnen deelnemen aan spellen in de sneeuw, sneeuwballen gooien en bijvoorbeeld een sneeuwpop maken. Daarnaast zijn er vanaf 11.00 uur ook andere activiteiten zoals een wintersleebaan, een hindernisbaan, een rodeo-eland en een springkussen.Tussen 14.00 en 14.30 uur is er een meet and greet met Yes-R en Diemo.

De SWD krijgt hulp van vierdejaarsstudenten van de opleiding Leisure en Management van de Hogeschool Inholland. Zij hebben meegeholpen met de organisatie en voorbereidingen en zijn zaterdag ook aanwezig.