Biomassa

Vervolg van voorpagina.

Vattenfall heeft een brief aan de drie colleges gestuurd waarin de reactie op het verzoek om alsnog af te zien van de bouw van een biomassacentrale in Diemen wordt toegelicht.

"Ondanks dat wij niet verwacht hadden dat Vattenfall direct haar plannen zou intrekken, zijn wij natuurlijk teleurgesteld dat Vattenfall op dit moment haar voornemen tot bouw van de biomassacentrale nog niet wil herzien. Onze hoop is erop gevestigd dat door besluiten van de landelijke overheid de bouw van de biomassacentrale alsnog onmogelijk wordt. De afgelopen tijd is, mede door recente onderzoeken, de steun in Nederland voor biomassa als duurzame energiebron afgenomen. Zowel de Eerste als de Tweede Kamer heeft zich de laatste weken kritisch uitgelaten over biomassa. Momenteel wordt er ook gewerkt aan een integraal duurzaamheidskader voor biomassa. Mogelijk heeft dit kader gevolgen voor de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Daarnaast wijzen wij er nogmaals op dat door diverse partijen juridische stappen zijn/worden gezet tegen de vergunning(en) voor de bouw van de centrale. Ook dit kan natuurlijk consequenties hebben", schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.


Kerst-activiteiten in winkelcentrum

DIEMEN Winkeliersvereniging Diemerplein organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 december kerstactiviteiten in het winkelcentrum.

Er zijn zaterdagmiddag tussen 12.30 en 16.30 uur diverse activiteiten. Kerstkoor Deliverance speelt op diverse plekken in het winkelcentrum swingende (gospel)kerstmuziek. Er is een donutwall voor kinderen: zij kunnen een donut in kerststijl versieren en deze mee naar huis nemen in een mooi doosje. Ook is er gratis warme chocolademelk.

Zondag

Zondag zijn er tussen 12.30 en 16.30 uur optredens van gospelkoor D’Light. Gastvrouwen delen kersthapjes uit, er is warme chocolademelk en kinderen kunnen zich met glitter laten schminken.

Er is op zondag 22 december een extra koopzondag in winkelcentrum Diemerplein. De winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. De supermarkten hanteren hun eigen openingstijden.