SV Diemen valt aan.
SV Diemen valt aan. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag voor SV Diemen

DIEMEN SV Diemen heeft zondag voor eigen publiek met 1-5 verloren van FC Abcoude. Bij rust was de stand 1-2.

SV Diemen nam de leiding door een treffer van Chris Kommers. FC Abcoude scoorde daarna tweemaal en bepaalde de ruststand op 1-2. Na de hervatting liepen de bezoekers uit naar 1-5. Mark Steur, de trainer van SV Diemen, heeft vrede met de nederlaag tegen het sterke FC Abcoude, maar vindt de uitslag geflatteerd. "Wij misten zondag een aantal spelers door blessures en ziekte. FC Abcoude heeft de wedstrijd terecht gewonnen, maar op basis van het wedstrijdbeeld vind ik 1-5 een te hoge uitslag."

Achtste plaatst

De nederlaag tegen het sterke FC Abcoude betekent dat er een einde is gekomen aan een goede serie van de ploeg van trainer Steur. SV Diemen blijft na de nederlaag van zondag op de achtste plaats van de derde klasse C staan. De ploeg heeft na twaalf wedstrijden achttien punten. Sporting Martinus en Swift delen de koppositie met 26 punten uit twaalf duels. Het doelsaldo van Sporting Martinus is beter dan dat van Swift. Steur: "Wij staan acht punten achter op de twee koplopers. Maar het is geen reële doelstelling om op het kampioenschap te mikken. Wij zijn vorig jaar in de middenmoot geëindigd en heel lang in de race geweest voor een periodetitel. Wij gaan dit seizoen uiteraard voor een zo hoog mogelijke eindklassering. Het is belangrijk dat SV Diemen een stabiele derdeklasser is en wie weet is er in de toekomst nog meer mogelijk."

De winterstop in het amateurvoetbal is nu begonnen. De technische staf en selectie van SV Diemen nemen een paar weken rust. In de week van 6 januari wordt er weer met trainen begonnen en in de loop van de maand zullen er ook enkele vriendschappelijke duels worden gespeeld. SV Diemen hervat de competitie op zondag 26 januari. De ploeg gaat dan op bezoek bij ZSGOWMS.