De kerstboom voor het gemeentehuis.
De kerstboom voor het gemeentehuis. Foto's: Trudy Kroese

En toen gingen de lichten in de kerstboom aan

De Diemer December Dagen zijn vrijdagavond geopend. Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Emilie van Mens hebben de lichten in de kerstboom voor het gemeentehuis ontstoken. Er waren tijdens de feestelijke bijeenkomst veel activiteiten.


DIEMEN De opening van de Diemer Decemberdagen wordt al een aantal jaar gehouden. Het is ieder jaar een feestelijke bijeenkomst die altijd druk wordt bezocht en op veel waardering kan rekenen.

De opening van de Daarom Diemer December Dagen vond dit jaar voor de eerste keer plaats op vrijdagavond. Het programma was uitgebreider en gevarieerder dan in voorgaande jaren. Veel inwoners van Diemen hadden zich op het plein voor het gemeentehuis verzameld. Na een korte toespraak van burgemeester Boog was het moment waar iedereen op had gewacht aangebroken: de burgemeester en de kinderburgemeester ontstaken de lichtjes in de grote kerstboom die sinds vorige week op het plein voor het gemeentehuis staat.

Er waren veel mensen op het evenement afgekomen. Burgemeester Boog beloofde voor aanvang dat het droog zou blijven. Hij kreeg bijna gelijk: er viel af en toe een spat regen. Er waren optredens van het koor Voice Female, EDOG Muzikaal Theater, beide uit Diemen en gospelkoor D’Light. Ook was er een voorstelling van het Kleine Theater. Er was voor de kinderen veel te doen. Zij konden zich uitleven in een snowglobe, kerstballen versieren, marshmallows roosteren en meedoen aan de kinderdisco die onder leiding stond van Anthony Pinas van On Point Dancelab uit Diemen. Ook kindermascotte Diemo was aanwezig en ging met veel aanwezigen op de foto.

Zanger Michael Nobbe presenteerde de avond. Uiteraard trad hij ook op.

Leden van Scouting Diemen en een medewerkster van Albert Heijn serveerden warme chocolademelk en glühwein, beschikbaar gesteld door Jumbo Diemen Zuid, de Deen en Albert Heijn. Bij oliebollenkraam Verwijk konden bezoekers een gratis oliebol afhalen.

Plezier in de snowglobe.
Voice Female treedt op.
Het Kleine Theater.
Kinderen dansen.