Afbeelding

Steef Voorn

Voorzitter van de afdeling Diemen van De Zonnebloem, woont ruim 50 jaar in Diemen

Wat doet De Zonnebloem in Diemen?
"Wij leggen huisbezoeken af bij eenzame mensen en mensen met een lichamelijke beperking. Ook organiseren wij activiteiten voor deze mensen. Een keer of tien per jaar houden wij een bijeenkomst in de kantine van SV Diemen. Wij zijn blij dat wij die gratis mogen gebruiken. Daarnaast gaan wij drie keer per jaar met de bus weg."

Wat zijn uw hobby's?
"Mijn activiteiten voor De Zonnebloem en ander vrijwilligerswerk. Ik ben actief bij Diemenvoorelkaar en help mensen die dat nodig hebben. Bijvoorbeeld door iets in een woning te repareren of een lampje op te hangen. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief bij de Sint Petrus' Bandenkerk."

Heeft u een favoriete winkel?
"Ik kom graag bij de supermarkten Deen en Albert Heijn en PĆ¼ttmann Juweliers. Dat zijn zaken die De Zonnebloem sponsoren en ik vind het prettig om iets voor die zaken terug te doen."

Heeft u een favoriet vakantieland?
"Ik kwam vroeger regelmatig in Frankrijk, maar sinds ik met pensioen ben, blijven wij vooral in Nederland."

Wat is uw beste eigenschap?
"Ik ben altijd positief en vind het prettig om anderen te helpen."

En uw slechtste eigenschap?
"Ik ben wat ongeduldig."

Wat kan er beter in Diemen?
"Het ophalen van het afval. Ik woon in het centrum van Diemen en het gebeurt regelmatig dat mensen grofvuil bij de containers plaatsen op momenten dat dat niet hoort. Dat afval blijft dan lang op straat liggen. Verder mag de bestrating in Diemen wel beter worden onderhouden. Er liggen hier in de buurt veel trottoirtegels los."