Wethouder Jeroen Klaasse krijgt het eerste exemplaar.
Wethouder Jeroen Klaasse krijgt het eerste exemplaar. Foto: Trudy Kroese

Boek 'De Canon van Diemen'
te koop bij Bruna en HKD

DIEMEN Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur heeft vorige week het eerste exemplaar van het boek De Canon van Diemen ontvangen uit handen van Ad Saan, de voorzitter van de Historische Kring Diemen (HKD). Dit gebeurde in het verenigingslokaal van de HKD in De Schakel.

De Canon van Diemen is samengesteld door de Historische Kring Diemen en bestaat uit 28 hoofdstukken die de geschiedenis van Diemen weergeven. Mensen die zich hadden ingeschreven voor het boek konden dit woensdagmiddag ophalen. De Canon van Diemen is te koop bij Bruna in winkelcentrum Diemerplein. Het boek is ook elke maandag van 09.30 tot 12.15 uur te koop in het verenigingslokaal van de HKD in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A. Het boek kost 19,95 euro.

De HKD is onlangs in het bezit gekomen van een restpartij van twee oudere uitgaves van de boeken Herinneringen aan het verdwenen Diemen-Zuid en Het Katholieke hart van Diemen, 100 jaar St. Petrus' Banden kerk. Deze zijn tegen een bedrag van € 7,50 ook bij Bruna en HKD verkrijgbaar.

In het kader van 75 jaar Vrijheid organiseert de gemeente Diemen verschillende activiteiten. Een daarvan is een tentoonstelling die door de HKD vanaf april 2020 tot eind mei 2020 in het gemeentehuis zal worden ingericht. De HKD is op zoek naar foto's, verhalen en allerlei overige documenten en spullen die betrekking hebben op 75 jaar vrijheid in Diemen. De spullen zullen na afloop van de tentoonstelling weer aan de eigenaars worden teruggegeven. Mensen die over spullen beschikken die zij willen uitlenen kunnen een e-mail sturen naar info@historischekringdiemen.nl of op maandag tussen 09.30 en 12.15 uur langskomen in het verenigingslokaal van de HKD in De Schakel.