SV Zeeburg was sterker dan Tornado.
SV Zeeburg was sterker dan Tornado. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg klopt koploper

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Tornado met 35-25 gewonnen. Bij rust leidde de handbalploeg uit Diemen met 19-13.

Beide ploegen begonnen wat onwennig aan de wedstrijd, maar na enkele minuten vond SV Zeeburg voor het eerst het doel. Daarna begon het langzaam beter te lopen bij de ploeg uit Diemen en door een aantal mooi uitgespeelde aanvallen naar de hoek, snelle tegenaanvallen en afstandsschoten vanaf de opbouw kwamen de dames op een ruime voorsprong. Hoewel de aanval bij Tornado ook iets beter begon te lopen met scherpe schoten vanaf de rechterhoek, wist SV Zeeburg door goed samenspel in de aanval en schuiven in de verdediging een gat te slaan van vijf punten. Vlak voordat het rustsignaal klonk, werd er een overtreding gemaakt door de opbouwspeelster van Tornado. De scheidsrechter vroeg zich hardop af of SV Zeeburg deze vrije bal nog wilde nemen, waarop Marlies Buur het perfecte antwoord gaf: met een geweldige bal, strak in de kruising. De tweede helft gingen de dames van SV Zeeburg traag van start, waarbij veel slordige fouten werden gemaakt. Ondanks een rode kaart kwam de ploeg uit Heerhugowaard even terug tot drie punten. Gelukkig herpakte SV Zeeburg zich, waarna de opbouwspeelsters een aantal mooie kansen benutten. Tornado had hier geen antwoord meer op en zo kon de ploeg uit Diemen verder uitlopen. Tot het einde van de wedstrijd bleven de dames knokken in de verdediging en efficiƫnt spelen in de aanval, waardoor de wedstrijd niet alleen winst opleverde, maar ook een enorme boost voor het doelsaldo.

Door deze overwinning kan SV Zeeburg weer omhoog kijken naar een koppositie die binnen handbereik is. SV Zeeburg speelt op zondag 15 december de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en gaat op bezoek bij Commandeur/VVW. De wedstrijd in Wervershoof begint om 14.30 uur.