De traditionele kerstmarkt op 14 december in de St. Petrus' Bandenkerk.
De traditionele kerstmarkt op 14 december in de St. Petrus' Bandenkerk. Foto: Trudy Kroese

Vrijdag 6 december

Lezing

10.00 uur | De Schakel

Ecuador en Galapagos eilanden. Jenny en Henk Breij hebben in deze presentatie veel aandacht voor de weergaloze natuur van dit Andesland, met zijn enorme vogelrijkdom. Informatie: 06-2452317.

Zaterdag 7 december

Laatste oudpapieractie

8.30 uur | De Ontmoeting

Vrijwilligers van de kerk halen vanaf half negen voor de laatste keer oud papier op. U kunt uw papier tot 8.30 uur aan de weg zetten. Per 1 januari 2020 wordt er geen oud papier meer opgehaald in Diemen.

Cadeauwinkel van de Wereld

9.00 uur | Diemerplein

Vandaag staan wij met een grote kraam in het winkelcentrum Diemerplein met veel kerstartikelen, kerstgroepjes uit veel landen, kaarsen, kaarten enz.

FietsPlezier

12.00 uur | SWD

Wekelijks wordt een fietstocht van ca 14 km. georganiseerd. Startlocatie is wisselend en te zien op de website www.welzijndiemen.nl bij de activiteit FietsPlezier. Daarna wordt gezellig koffiegedronken met elkaar. Contact: b.brinkhof@welzijndiemen.nl.

Open podium

14.00 uur | OBA Diemen

Speel mee in deze literaire speeltuin van Katelijne Brouwer en Matthijs Laan, waar we afwisselend schrijven en voordragen over het thema 'Wijzer'. Wil je voordragen uit eigen werk? Zelf optreden? Dan graag aanmelden via diemen@oba.nl.

Zondag 8 december

Kerkdienst

10.00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is mw. ds. M. Reinders uit Diemen.

Kerstconcert

14.59 uur | Theater de Omval

Regina Albrink geeft een kerstrecital. Deze keer met een evocatie van de natuur door Beethoven, wonderbaarlijke muziek van Chopin en een paar grootvorsten van het repertoire, waaronder de beroemdste prelude van Rachmaninoff.

Dinsdag 10 december

Boodschappenbus

12.00 uur | Centrum Diemen

Boodschappenbus voor ouderen, op woensdag van 12.00 - 15.00 uur. Aanmelden bij De Diem op dinsdag, 020-6603300. Kosten € 1,50, contant afrekenen bij de chauffeur van de bus.

Write for Rights

11.00 uur | Gemeentehuis Diemen

Amnesty schrijft voor jongeren tijdens Write for Rights 2019. Ook in Diemen wordt volop geschreven. Er is koffie en thee.

Woensdag 11 december

Optreden muziekschool

15.00 uur | OBA Diemen

Kom luisteren naar de jonge talenten van de muziekschool. Aansluitend knutselen we onder het genot van iets lekkers prachtige kerstkaarten maken. Toegang gratis (4 t/m 12 jaar).

Donderdag 12 december

Sorry Baby

20.30 uur | Theater de Omval

Sorry dat ik besta, dat je zo veel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen.

Vrijdag 13 december

Hommage

20.30 uur | Theater de Omval

Na het overlijden van Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten is hij gezwicht om het programma nu ook in het theater te brengen.

Zaterdag 14 december

Kerstmarkt

10.00 uur | St. Petrus' Bandenkerk

Op de kerstmarkt vindt u alle denkbare kerstartikelen, handgemaakte kerststallen, kerstgroepen, ballen, slingers, kaarsen. Kortom, alles wat de kerstsfeer kan verhogen is er te vinden.
U kunt een kans maken om een goedgevulde mand te winnen door een lot te kopen van € 1,-.