SV Diemen besliste duel in tweede helft.
SV Diemen besliste duel in tweede helft. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen wint streekderby

DIEMEN SV Diemen heeft voor eigen publiek de streekderby tegen SV Ouderkerk met 5-3 gewonnen. Bij rust was de stand 3-3.

De bezoekers namen in de beginfase van het duel een 0-1 voorsprong. Daarna kwam SV Diemen terug via treffers van Ismail Kartodimedjo, Marco Moelee en Mike Eudoxie. In de fase voor rust wist SV Ouderkerk langszij te komen (3-3). In de tweede helft besliste SV Diemen de wedstrijd door doelpunten van Marco Moelee en Ismail Kartodimedjo.

SV Diemen won zondag voor de tweede keer in successie. De ploeg van trainer Mark Steur won een week eerder de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Nederhorst met 0-5. Steur is tevreden over de recente resultaten. "Wij hadden vier keer op rij verloren en dat ging ten koste van het zelfvertrouwen van de ploeg. Maar na deze twee overwinningen is dat weer helemaal terug."

SV Diemen staat met vijftien punten uit tien duels op de achtste plaats van de derde klasse C. Het Amsterdamse Swift is koploper met 23 punten uit tien wedstrijden. SV Diemen speelt op zondag 8 december uit tegen Nieuw West United. De wedstrijd op Sportpark De Eendracht in Amsterdam begint om 14.30 uur. Nieuw West United won zondag met 0-2 bij UVV. De ploeg uit Amsterdam deelt met Sporting Martinus en FC Abcoude de tweede plaats van de ranglijst. De drie ploegen hebben twintig punten uit tien duels. Een week later speelt SV Diemen thuis tegen FC Abcoude. Steur: "Het worden twee zware wedstrijden. Maar dat geeft niet. Wij moeten gewoon lekker gaan voetballen en proberen in beide wedstrijden een goed resultaat neer te zetten. Wij staan maar vijf punten achter op de nummers twee."