Nachtelijke werkzaamheden Hartveldseweg

DIEMEN In de nachten van maandag 9 december, dinsdag 10 december, woensdag 11 december en donderdag 12 december worden op de Hartveldseweg tussen de Diemerbrug en de Venserbrug bomen gesnoeid die dicht op de bovenleiding van lijn 19 staan. Het GVB gaat die nachten ook werken aan de bovenleiding in dat deel van de Hartveldseweg.

De gemeente wijst erop dat de nachtelijke werkzaamheden voor geluidsoverlast kunnen zorgen.

Oost-West As

Het gaat om werkzaamheden voor de herinrichting van de Oost-West As. De gemeente is maandag begonnen met het weghalen van de eerste bomen. De bomen die dicht langs de tramrails staan, kunnen pas worden gesnoeid en weggehaald als de tram niet rijdt en er geen stroom op de bovenleiding van de tram staat. Door een andere inrichting kunnen de meeste bomen niet blijven staan op de plekken waar ze nu staan. Bovendien bestaat de kans dat de bomen door de (graaf)werkzaamheden wortelschade oplopen, met alle gevolgen van dien.

Nieuwe plek

"Omdat we het belangrijk vinden de bomen te behouden, gaan we ze verplaatsen naar andere locaties in Diemen. De bomen die verplant worden, moeten eerst flink gesnoeid worden. Daardoor kunnen we ze niet alleen makkelijker verplaatsen, maar kunnen ze ook beter aanslaan op hun nieuwe plek", aldus de gemeente. Als de werkzaamheden van fase 3 van de Oost-West As achter de rug zijn, komen er weer nieuwe bomen en nieuwe beplanting. Dat zal naar verwachting eind 2020 zijn.

Verkeersregelaars

Tijdens de werkzaamheden zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Voor meer informatie: www.diemen.nl/oostwestas.