De huidige parkeerplaats bij de flat.
De huidige parkeerplaats bij de flat. Foto: Oscar Borghardt

Zorgen om parkeerdruk ML Kinglaan

Vervolg van de voorpagina

De bewoners van de eerste flat van de Martin Luther Kinglaan zullen problemen krijgen met het vinden van een parkeerplaats. "De parkeerplaatsen bij de andere delen van de flat worden gebruikt door de mensen die daar wonen en zijn vaak bezet. Wij kunnen ook niet in de straten in de omgeving parkeren, omdat daar parkeervergunningen voor nodig zijn. En bij de flat aan de Martin Luther Kinglaan geldt de blauwe zone", aldus de bewoners.

Het parkeerterrein bij Spoorzicht verdwijnt voordat de werkzaamheden beginnen. Tijdens de werkzaamheden zullen automobilisten uitwijken naar de andere kant van het spoor. Na de ondertunneling worden er op die parkeerplaats woningen gebouwd. De bewoners van de Martin Luther Kinglaan zien de bui al hangen. "Er wordt aan deze kant van het spoor een kleine parkeerplaats gemaakt, ter vervanging van de grote parkeerplaats die nu aan de andere kant van het station ligt. Het gaat hier om een parkeerplaats voor bezoekers en treinreizigers. Er worden flink veel parkeerplaatsen ingeleverd. Of dit een blauwe zone, betaald parkeren of gratis parkeren wordt, weet niemand." Zij zijn niet te spreken over het plan om op de Martin Luther Kinglaan en in het Van Gemertplantsoen bomen te kappen. Dit is volgens de gemeente nodig om bijvoorbeeld portakabins en bouwmateriaal voor de ondertunneling te kunnen plaatsen. "Het zijn mooie bomen, die hier al heel lang staan. De bomen zorgen ook voor het dempen van het geluid dat de treinen maken. Dat moet toch anders kunnen. Wij willen dat de gemeente met creatieve oplossingen komt."
Wethouder Lex Scholten: "Naar aanleiding van de eerste reacties van de bewoners zal de gemeente het aantal tijdelijke parkeerplaatsen verder uitbreiden. Voor de inrichting van het bouwterrein ziet de gemeente geen andere oplossing. ProRail en de gemeente hebben gezocht naar andere oplossingen om zo veel mogelijk bomen te sparen. Helaas zijn die er niet. Een deel van de bomen is gezond genoeg om te worden herplant. Dat gaat ook gebeuren. Nadat het werk is afgerond zal het Van Gemertplantsoen opnieuw groen worden ingericht. Zodra de werkzaamheden beginnen zal in overleg met de bewoners een definitief inrichtingsplan voor het Van Gemertplantsoen en de directe omgeving worden gemaakt."