Het was gezellig in Grand Café Blauw.
Het was gezellig in Grand Café Blauw. Foto: Trudy Kroese

Geslaagde ontmoetingsavond van Diemenvoorelkaar

DIEMEN Diemenvoorelkaar heeft op woensdag 27 november weer een ontmoetingsavond gehouden. De bijeenkomst vond plaats in Grand Café Blauw in De Omval.

De circa 25 inwoners van Diemen werden ontvangen door het team van Diemenvoorelkaar en namen plaats aan de versierde tafel. Onder het genot van lekkere soep en rijkelijk belegde broodjes kon men alvast kennismaken met elkaar.

Het programma ging daarna van start met een openingswoord van de coördinator van Diemenvoorelkaar, Amarens te Nijenhuis. Zij informeerde de aanwezigen over de twee onderdelen van Diemenvoorelkaar: de Buurthulpdienst en de website Diemenvoorelkaar.nl. Zij liet de website ‘live’ zien aan de deelnemers en vertelde over de diverse mogelijkheden over het vragen van hulp, het bieden van hulp en het zoeken naar sociale contacten.

Na het openingswoord ging de groep van start met een kennismakingsronde. De microfoon ging de hele tafel rond en iedereen kon aangeven waarvoor hij of zij die avond was gekomen. Het zorgde meteen al voor verrassende verhalen en het ijs was gebroken.

Vervolgens gingen de deelnemers naar verschillende hoeken in het café om nader kennis te maken. Er heerste een zeer positieve sfeer en veel mensen hebben een afspraak gemaakt om iets te kunnen betekenen voor elkaar of om gezellig samen iets te ondernemen.

2020

In het voorjaar van 2020 wordt de volgende ontmoetingsavond gehouden.

Meer informatie over Diemenvoorelkaar via 020-3144700 of www.diemenvoorelkaar.nl.