Steven Dijk, Luc Houweling en Magda Wieclawska van Kunstzin Diemen.
Steven Dijk, Luc Houweling en Magda Wieclawska van Kunstzin Diemen. Foto's: Trudy Kroese

Tentoonstelling Kunstprijs van Diemen is te zien in gemeentehuis

Er doen 25 deelnemers mee aan de Kunstprijs van Diemen. De tentoonstelling met het werk is te zien in het gemeentehuis.

DIEMEN De Kunstprijs van Diemen wordt georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldende kunstenaars in Diemen.

Het thema van de kunstprijs is dit jaar: 'In het voetspoor van Rembrandt'. Kunstzin Diemen heeft voor dit thema gekozen omdat het dit jaar de 350ste sterfdag van de schilder Rembrandt is.

Rembrandt wandelde vaak door Diemen en heeft hier ook veel tekeningen gemaakt. De deelnemers konden hun werk vorige week donderdagavond en vrijdagochtend inleveren in het gemeentehuis.

Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, Magda Wieclawska, Liska Koekoek en Luc Houweling, leden van Kunstzin Diemen, hebben de tentoonstelling ingericht op de eerste verdieping van het gemeentehuis.

Er zijn diverse soorten kunstwerken ingeleverd: schilderijen, beelden, collages, foto's, etsen en textiel. De tentoonstelling is dinsdagochtend opengegaan en tot en met 16 januari te bezoeken. De officiële opening vindt op donderdag 12 december om 19.00 uur plaats. Iedereen is welkom. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Het kunstwerk dat de meeste stemmen weet te vergaren, zal deze prijs winnen.

Op zondag 19 januari is tijdens het festival Kunst in Sport de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking. Deze avond vindt plaats in Theater de Omval en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Een jury bestaande uit wethouder Jeroen Klaasse en de Diemense kunstenaars Cynthia Röge en Luc Houweling zal bepalen wie de winnaars zijn.




Een aantal van de 25 inzendingen.