Diemenaren tonen hun vrijwilligersonderscheidingen.
Diemenaren tonen hun vrijwilligersonderscheidingen. Foto's: Trudy Kroese

Gemeenteraad toont waardering voor vrijwilligers

De gemeenteraad heeft vrijdagavond in het gemeentehuis aan zeven inwoners van Diemen een vrijwilligersonderscheiding uitgerekt.

DIEMEN De leden van de werkgroep van de gemeenteraad bestaande uit Janneke de Graaff-Nijssen (CDA), Yeliz Yildiz-Kaya (GroenLinks), Sofie Kuilman (PvdA) en Brigitte Wielage (VVD) reikten de prijzen in de vorm van een oorkonde en een erespeld uit.

Tijdens deze feestelijke avond in het gemeentehuis fungeerden de raadsleden als gastvrouwen en gastheren. Zij serveerden de hapjes en de drankjes.

Onderscheidingen

De vrijwilligersonderscheidingen 2019 gingen naar Anne Marie Herman: Diemenvoorelkaar, vaste activiteitenbegeleider, helpt ook op het kantoor van Stichting Welzijn Diemen (SWD) en de kramenmarkt; Louk Scheffer: Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), brengt al dertig jaar elke zondagmorgen zieke mensen die in het OLVG liggen naar de kapel in het ziekenhuis; Kees Vleer: vrijwilliger bij de kinderboerderij in Diemen, zet zich ook in voor een leefbare en groene buurt, vroeger vrijwilliger bij de brandweer; Ester Forcolin-Hulst: Rode Kruis, evenementenhulpverlener, bikersteam en hoofd Bevolkingszorg Amsterdam-Amstelland; Freek Oort: technisch vrijwilliger, biedt als vrijwilliger technische en sociale hulp aan vele ouderen; Maria Jonker: al 20 jaar vrijwilliger voor De Zonnebloem waarvan 16 jaar als bestuurslid bezoekwerk en Elke Krook: vrijwilliger bij OBS Het Atelier voor beheer en uitleen bibliotheek, coördinator van de overblijf en vrijwilligersbegeleider.

Belangeloos

De vrijwilligersonderscheiding wordt jaarlijks door de gemeenteraad toegekend aan vrijwilligers die zich op bijzondere wijze, soms al vele jaren, belangeloos inzetten voor de Diemense samenleving.

Gemeenteraad waardeert het werk van de vrijwilligers




Raadsleden waren vrijdagavond gastvrouwen en gastheren.