Koopmanschap wordt voor-zitter Stichting De Omval

Koopmanschap wordt voor-zitter Stichting De Omval

DIEMEN Oud-burgemeester van Diemen Amy Koopmanschap wordt met ingang van 1 januari 2020 voorzitter van Stichting De Omval.

Stichting De Omval is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van Theater de Omval.

Amy Koopmanschap neemt begin volgend jaar het voorzitterschap over van Bea Visser. Visser was twaalf jaar bestuurslid van de stichting, waarvan de laatste jaren voorzitter.

Actief

Koopmanschap was tot 2015 burgemeester van Diemen. Na haar afscheid als burgemeester is zij actief gebleven binnen de Diemense gemeenschap. Zij is onder meer voorzitter van de Stichting Duke op het Diemerplein, die elk jaar het jazzfestival Duke op het Diemerplein organiseert. Daarnaast is zij ook een actief lid van de Rotary Club Diemen.

Statuur

Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval: "Wij zijn verheugd dat iemand van haar statuur, met zo veel betrokkenheid bij het Diemense culturele leven, het voorzitterschap van de stichting op haar schouders wil nemen."

Het bestuur van Stichting De Omval bestaat op 1 januari 2020 uit Amy Koopmanschap (voorzitter), Marianne Nieuwenhuis (secretaris), Niels van Tent (penningmeester), Dirk van Zonderen (theaterzaken) en Dennis Kooren (sponsoring).


Verzekering voor mensen met laag inkomen

DIEMEN Inwoners van Diemen met een laag inkomen kunnen zich bij de gemeente aanmelden voor een verzekering voor ziektekosten bij Univ├ę.

Korting

Het gaat om een basisverzekering met een aanvullende verzekering. Mensen die zich aanmelden voor deze verzekering krijgen onder andere korting op hun premie.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 23 december 2019 aanmelden. Voor meer informatie: www.diemen.nl en www.gezondverzekerd.nl.