De vrijwilligers op het terras van Berkenstede.
De vrijwilligers op het terras van Berkenstede.

Hulp voor Berkenstede

DIEMEN Leden van de Rotary Club Diemen en een aantal vrijwilligers hebben vorige week woensdag het terras van zorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid 'winterklaar' gemaakt.

In de plantenbakken op het terras van Berkenstede werden bloembollen en planten geplant. Tevens werden er bloembollen en planten geplant in de plantenbakken die bij een van de ingangen van het zorgcentrum staan. Ook werden de plantenbakken op de balkons van de bewoners aangepakt.

Aan de slag

Het was niet de eerste keer dat Rotary Club Diemen het terras van zorgcentrum Berkenstede heeft verfraaid. Ook tijdens NL Doet in maart van dit jaar gingen leden van de Rotary Club Diemen en andere vrijwilligers aan de slag.

Geadopteerd

Amy Koopmanschap is oud-burgemeester van Diemen en een actief lid van de Rotary Club Diemen. "Wij hebben als Rotary Club Diemen zorgcentrum Berkenstede min of meer geadopteerd. Dit is zeker niet de laatste keer dat wij hier actief zijn. In het voorjaar van 2020 zijn de bloembollen uitgekomen en gaan wij opnieuw op het terras, bij de ingang en op de balkons van de bewoners aan de slag. Ons werk wordt door de bewoners enorm gewaardeerd. Het terras ziet er natuurlijk mooi uit."

Cordaan

De leden van de Rotary Club Diemen, waaronder oud-notaris Gerard Bakker, kregen vorige week woensdag hulp van diverse vrijwilligers, onder wie personeel van Cordaan, een personeelslid van de gemeente Diemen en buurtbewoners.

"Sinds ik met pensioen ben zet ik mij als vrijwilliger in voor zorgcentrum Berkenstede. Ik woon in een flat naast Berkenstede, dus het is lekker dichtbij. Het vrijwilligerswerk is erg leuk om te doen", aldus een buurtbewoonster.