Ring A 10

Ring A 10

Vervolg van voorpagina.

De colleges van B en W van Diemen en Ouder-Amstel benadrukken dat er een significante relatie is tussen de uitstoot van schadelijke stoffen en de maximumsnelheid.

De ring A10 vormt een belangrijke rijksweg in de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel en Amsterdam en bevindt zich in binnenstedelijk en dichtbevolkt gebied. Ook de directe nabijheid van Schiphol verergert de concentratie van schadelijke stoffen in de lucht en draagt bij aan een ongezonde leefomgeving voor de inwoners.


Diemenaar verdacht van doodslag en abortus zonder toestemming

DIEMEN Een 48-jarige inwoner van Diemen wordt verdacht van doodslag en abortus onder strafverzwarende omstandigheden. Dit heeft het Openbaar Ministerie vorige week bekendgemaakt.

De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft vorige week de voorlopige hechtenis van de 48-jarige man overeenkomstig de vordering van de officier van justitie met zeventig dagen verlengd. Aanvankelijk werd de man verdacht van illegale abortus en dood door schuld.

Verdenking verzwaard

De verdenking is sinds vorige week maandag verzwaard tot abortus onder strafverzwarende omstandigheden en doodslag. De man zou hebben nagelaten medische hulp voor de vrouw in te schakelen toen dat dringend nodig was. De man, de 48-jarige Dennis van E., zit sinds vrijdag 18 oktober vast nadat hij zichzelf bij de politie had gemeld. Dennis van E. werkte in het verleden als financieel expert en was regelmatig in de media te zien.

De 48-jarige verdachte en de overleden vrouw (32) hadden een relatie. Ze was ongeveer acht maanden zwanger van een jongetje. Hij is vermoedelijk de vader van het kind. De lichamen van de vrouw en het kind werden aangetroffen in een woning aan de Martin Luther Kinglaan. De lichamen van de vrouw en het kind zullen naar Braziliƫ worden gerepatrieerd, waar de vrouw vandaan komt.

Op sociale media zijn acties gestart om de begrafenis van de vrouw en de baby in Braziliƫ te kunnen betalen.