Gespreksleider Richard Engelfriet spreekt aanwezigen toe.
Gespreksleider Richard Engelfriet spreekt aanwezigen toe. Foto: Trudy Kroese

Veel belangstelling voor evenement voor ondernemers Diemen Draait Door

DIEMEN Diemen Draait Door is het jaarlijkse evenement voor ondernemers dat wordt georganiseerd door Ondernemend Diemen in samenwerking met de gemeente Diemen. Diemen Draait Door stond tot en met vorig jaar bekend als Vaart in Diemen. Het thema van dit jaar was 'Branding'.

Er waren zo'n honderd belangstellenden op Diemen Draait Door afgekomen. Onder de bezoekers waren veel ondernemers, onder wie een flink aantal zzp'ers, en burgemeester Erik Boog en wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken.

Na de inloop genoten de bezoekers van een diner dat was bereid door de lokale ondernemer Mark's Party & Catering Diemen. Het diner was een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Na het diner opende Joop Saan de bijeenkomst. Hij is eigenaar van het Diemense bedrijf Koninklijke Saan en voorzitter van Ondernemend Diemen. Hij vertelde blij te zijn met de grote opkomst en benadrukte de goede banden tussen het lokale bedrijfsleven en de gemeente. Die band werd kort daarna bevestigd door wethouder Klaasse.

Saan ging in op het belang van branding. Hij vertelde dat wanneer hij gesprekken voert met personen buiten Diemen en vertelt dat hij eigenaar is van Koninklijke Saan, hij niet altijd meteen tot zijn gesprekspartner doordringt. Maar op het moment dat hij zijn visitekaartje toont waarop het logo van Koninklijke Saan te zien is, is er meestal onmiddellijk sprake van herkenning.

Gespreksleider Richard Engelfriet presenteerde de avond op een prettige en vlotte manier. Er waren presentaties over branding van Ron Simpson (The Avocado Show) en Andy Mosmans (adviseur en ondernemer). Daarna was het tijd voor De Grote Interactieve Diemer Quiz. Tijdens die quiz leerden de deelnemers interessante feiten over onder meer het bedrijfsleven in Diemen. In de gemeente Diemen staan meer dan 6.000 personen ingeschreven als ondernemer. Het betreft eigenaren van grote, middelgrote en kleine bedrijven en zzp'ers, waarvan er ook in Diemen steeds meer komen. Na afloop van het officiƫle programma was er een borrel, waarop volop werd genetwerkt.

Een bijeenkomst als Diemen Draait Door is van groot belang voor ondernemers in Diemen. Zij kunnen nieuwe contacten leggen, bestaande contacten verdiepen en zich aan potentiƫle klanten presenteren. Het is voor ondernemers van groot belang om zichtbaar te zijn en hun bedrijf onder de aandacht te brengen.Veel ruimte om te netwerken.