SV Zeeburg rekende af met Meervogels: 30-25.
SV Zeeburg rekende af met Meervogels: 30-25. Foto: Trudy Kroese

Weer winst SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Meervogels met 30-25 gewonnen. Bij rust leidde de handbalploeg uit Diemen met 16-13.

SV Zeeburg startte goed aan de wedstrijd in Sporthal Diemen. De verdediging zat dicht en mooie aanvallen werden bekroond met doelpunten. Maar na verloop van tijd verloor de thuisclub grip op het duel en moest toezien dat de bezoekers op een 11-12 voorsprong kwamen. Maar daarna herstelde SV Zeeburg zich en leidde bij rust met 16-13.

Concentratie

SV Zeeburg begon ook sterk aan de tweede helft en verruimde de voorsprong naar zes treffers. Maar net als in de eerste helft verloor SV Zeeburg na een minuut of tien de concentratie. De ploeg leed veel balverlies en schoot niet met scherp. Meervogels wist de marge terug te brengen naar twee treffers. Maar omdat er nog weinig tijd resteerde, ging Meervogels gehaast spelen en maakte daardoor veel fouten. Die fouten werden door de dames uit Diemen afgestraft. SV Zeeburg won het duel met 30-25.

SV Zeeburg staat na de zege van zondag op de derde plaats van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De ploeg uit Diemen heeft na acht duels elf punten. US heeft eveneens elf punten, maar een minder doelsaldo dan SV Zeeburg. Cometas, dat in de uitwedstrijd tegen KSV met 17-17 gelijkspeelde, staat op de tweede plaats met dertien punten uit acht wedstrijden. Tornado is koploper met veertien punten uit acht duels.

De dames van SV Zeeburg spelen op zaterdag 30 november een uitwedstrijd tegen De Valken. De wedstrijd in Venhuizen begint om 20.30 uur.