OM geeft oud-wethouder Nuijens boete

DIEMEN De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft maandag een geldboete ter waarde van 400 euro opgelegd aan oud-wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks).

Hij heeft zich volgens het Openbaar Ministerie op 20 juni op de Zwanenburgwal in Amsterdam schuldig gemaakt aan het overtreden van de Opiumwet. Voor verstoring van de openbare orde is eerder een geldboete van 250 euro aan hem opgelegd. Jorrit Nuijens werd op 20 juni gearresteerd op een terras van een café naast de Stopera in Amsterdam na een heftige discussie met agenten. Een dag na zijn arrestatie stapte Nuijens op als wethouder van Diemen. Hij is inmiddels opgevolgd door zijn partijgenoot Matthijs Sikkes-van den Berg.

"Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen, heeft de officier van justitie vastgesteld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verstoring van de openbare orde en overtreding van de Opiumwet. Destijds is tevens aangifte gedaan van belediging van een politieagent, maar volgens de officier kan dit op basis van het dossier niet worden bewezen. Van opzettelijk bespugen van een agent is geen sprake geweest", aldus het Openbaar Ministerie.

Nuijens laat in een schriftelijke verklaring weten dat er geen rechtszaak komt omdat hij akkoord is gegaan met de boetes.

11