Werkzaamheden op Oosterringdijk.
Werkzaamheden op Oosterringdijk. Foto: Trudy Kroese

Opknappen Oosterringdijk is deze week begonnen

DIEMEN Op de Oosterringdijk zijn begin deze week de werkzaamheden begonnen voor het herstel van de fundering. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam.

De Oosterringdijk valt binnen de gemeentegrens van Diemen, maar de gemeente Amsterdam is grondeigenaar en daarmee verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

De werkzaamheden zijn gestart met het verwijderen van een aantal bomen. Daarna wordt het asfalt verwijderd, de scheuren in de dijk hersteld en een schelpenpad aangelegd. De werkzaamheden zijn volgens planning in januari 2020 afgerond. Daarna wordt de Oosterringdijk overgedragen aan de gemeente Diemen. Die wordt dan ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

Wethouder Matthijs Sikkens-van den Berg: “In het voorjaar van 2020 gaan we met elkaar aan de slag om een mooi plan te maken voor de Oosterringdijk en het groengebied achter de flats bij de Martin Luther Kinglaan en de Tobias Asserlaan. Hierbij willen we uitdrukkelijke aandacht voor groen, water, flora en fauna. Buurtbewoners, wandelaars, hondenbezitters: iedereen die mee wil denken over de plannen voor dit gebied is welkom."

Buurtbewoners worden te zijner tijd per brief uitgenodigd om mee te denken. Via de (social)mediakanalen worden andere belangstellenden geïnformeerd en uitgenodigd.

De Oosterringdijk wordt door een aantal inwoners van Diemen vaak gebruikt om te wandelen, hard te lopen of de hond uit te laten. Er is regelmatig kritiek geleverd op de slechte staat van de dijk.