Dames De Meeuwen klopten De Ham.
Dames De Meeuwen klopten De Ham. Foto: Trudy Kroese

Winst dames De Meeuwen

DIEMEN Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen De Ham met 10-3 gewonnen. Het eerste herenteam verloor de thuiswedstrijd tegen De Reuring met 11-13.

De dames gingen goed van start. Door treffers van Floor Herman, Roosmarie Morsink en Suzanne Portegijs nam de ploeg een ruime voorsprong. Daarna benutte Alieke Vos een penalty. Halverwege de wedstrijd leidde de waterpoloploeg uit Diemen met 4-2. De Meeuwen slaagde er in het tweede gedeelte van de wedstrijd in om de voorsprong uit te breiden. Na mooie acties zorgden Marinke Maltha en Roosmarie Morsink nog voor een aantal treffers. De overwinning kwam geen moment in gevaar. De Meeuwen won afgetekend met 10-3. De ploeg kon rekenen op de steun van een aanzienlijk aantal supporters.

Tweede plaats

Het eerste damesteam van De Meeuwen doet het dit seizoen goed in de competitie. De ploeg heeft nog geen wedstrijd verloren en heeft na zes duels zestien punten. De dames van De Meeuwen staan op de tweede plaats van de ranglijst van de tweede klasse A. ZPC Amersfoort is koploper met 21 punten, maar kwam al zeven keer in actie. De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 23 november een cruciaal duel. De ploeg gaat dan op bezoek bij De Otters. De wedstrijd in Bussum begint om 20.45 uur. De Otters staat samen met ZV De Zaan op de derde plaats. Beide ploegen hebben na zeven duels vijftien punten. Het eerste herenteam van De Meeuwen staat na de nederlaag tegen De Reuring op de achtste plaats in de eerste klasse A. De heren spelen op zaterdag 23 november eveneens een uitduel tegen De Otters. Die wedstrijd begint om 19.45 uur.