Dames SV Zeeburg winnen

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de uitwedstrijd tegen Westlandia 3 met 20-23 gewonnen. Bij rust leidde de handbalploeg uit Diemen met 8-11.

SV Zeeburg wilde in Naaldwijk in de aanvangsfase een voorsprong nemen. Maar door slordig spel en het niet benutten van grote kansen lukte dit niet. De verdediging van SV Zeeburg stond goed. De wedstrijd ging gelijk op, maar in de loop van de eerste helft wist de ploeg uit Diemen afstand te nemen. Bij rust leidde SV Zeeburg met 8-11.

In de rust werd afgesproken dat er meer gebruik moest worden gemaakt van de 'gatenkaas' aan de linkerkant van de verdediging van Westlandia, die ontstond door goede druk van de dames van SV Zeeburg. Maar er werd ook gezegd dat er met plezier moest worden gespeeld. In de eerste drie minuten van de tweede helft maakte SV Zeeburg drie treffers. Maar ook Westlandia wist het net te vinden. SV Zeeburg slaagde erin om ondanks goed verdedigen van de thuisclub en het missen van een aantal kansen het duel te winnen. De dames bepaalden de eindstand op 20-23 en namen twee punten mee naar Diemen.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft na zeven duels negen punten en staat op een gedeelde derde plaats in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Cometas en Tornado delen de koppositie. Beide ploegen hebben na zeven duels twaalf punten. SV Zeeburg speelt op zondag 24 november thuis tegen Meervogels. Het duel in Sporthal Diemen begint om 13.30 uur.

SV Diemen speelt uit bij Nederhorst

DIEMEN SV Diemen gaat op zondag 24 november op bezoek bij Nederhorst. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

SV Diemen kwam afgelopen zondag niet in actie omdat er een inhaalprogramma was. Trainer Mark Steur en zijn selectie deden aan teambuilding. Er werd lekker gegeten in Elsa's en daarna gingen ze de stad in. SV Diemen staat met negen punten uit acht duels op de achtste plaats van de derde klasse C. Nederhorst is veertiende en laatste. Die ploeg heeft vier punten.