De stoomboot arriveert in Diemen.
De stoomboot arriveert in Diemen. Foto: Trudy Kroese

Kinderen zijn blij dat Sinterklaas
weer in Diemen is gearriveerd

Sinterklaas is zaterdagmorgen met de stoomboot aangekomen bij de loswal. Hij werd daar opgewacht door veel kinderen.

DIEMEN Sinterklaas arriveerde zaterdagmorgen heel vroeg met de trein op het station in het centrum van Diemen. Even later stapte hij op de stoomboot die hem naar de loswal bracht.

Aan beide kanten van de Weespertrekvaart stonden veel kinderen. Zij hadden al lange tijd uitgekeken naar de komst van Sint Nicolaas. Veel kinderen waren prachtig verkleed, meestal als piet, maar soms als Sinterklaas.

De goedheiligman en zijn vele pieten in alle kleuren en maten werden op de kade hartelijk welkom geheten door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Emilie van Mens. Nadat hij vele handen had geschud stapte de sint in een brandweerauto die hem naar het Diemerplein bracht. Daar barstte een groot feest voor de kinderen los.

Sinterklaas werd op het grote podium opnieuw welkom geheten door de burgemeester, de kinderburgemeester en Hans Püttmann, de voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein. Presentator Martin Williams noemde Püttmann 'de baas van het winkelcentrum'. De Diemense zanger Sven Versteeg, die optrad tijdens de afgelopen twee edities van het Diemer Festijn, trad op op het grote podium. Hij zong sinterklaasliedjes en nummers die deel uitmaken van zijn vaste repertoire. De intocht van Sinterklaas was uitstekend georganiseerd. Op het Diemerplein konden bezoekers genieten van gratis koffie, thee en warme chocolademelk, mandarijnen en snoepgoed, die door de pieten werden uitgedeeld. Sinterklaas bleef natuurlijk niet op het podium. Hij maakte ook nog een wandeling over het Diemerplein. Kinderen konden hem de hand schudden of een selfie maken.

Sinterklaas begroet kinderen op het Diemerplein.